Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Градишка реализоване акције појачане контроле учесника у саобраћају

| Градишка | Уторак, 30. април 2019.

       На подручју  Полицијске управе Градишка, током протеклог периода, реализоване су акције  појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контроли возила са иностраним регистарским ознакама и контроле присуства алкохола у организму код возача.
      На подручју града Градишка, 26. и 29.04.2019. године, у времену од 08,00 до 20,00 часова, реализована је акција  појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возила са иностраним регистарским ознакама- СТАРС.
        Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, контролисали су 1764 возила. Од укупног броја контролисаних возила који су управљали возилима са иностраним регистарским ознакама, санкционисана су 54 возача.
        Такође, на подручју града Градишка, 27/28.04.2019. године, у времену од 23,00 до 04,00 часа, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на  контролу присуства алкохола у организму код возача, те је код 14 возача утврђено присуство алкохола у организму.
         Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, те да у саобраћају не управљају возилима под дејством алкохола у организму, а како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.