Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Спроведен Д.К. у надлежно тужилаштво, а полицијски службеници у оба случаја поступили на основу сазнање без пријава

| Бања Лука | Уторак, 30. април 2019.

    
Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 29.04.2019. године, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу Насилничко понашање” спровели су Д.К. из Бање Луке у Окружно јавно тужилаштво на даље поступање из њихове надлежности.
       Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 23.04.2019. године око 19,00 часова, након сазнања да је дошло до нарушавања јавног реда и мира, у угоститељском објекту у Булевару војводе Степе Степановића, Бања Лука, доласком на лице мјеста затекли су оштећеног, а недуго затим пронађен је Д.К. из Бање Луке.
     С обзиром да оштећени није ставио приједлог за кривично гоњење за кривично дјело „Тјелесна повреда” а што је у обавези у складу са чланом 131. став 1. Кривичног законика Републике Српске, Д.К. је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 12. Закона о јавном реду и миру (Туча и физички напад).
       Такође, на основу видео снимка објављеног на друштвеним мрежама, 28.04.2019. године, а који је пренесен и у средствима јавног информисања, у којем се види физичко и психичко злостављање млађег мушкарца, истог дана, идентификован је, пронађен и лишен слободе Д.К. због сумње да је извршио кривично дјелоНасилничко понашање“.
      Д.К. се сумњичи да је 24.04.2019. године у угоститељском објекту физички и психички злостављао
двадесеттрогодишњака, а затим и 26.04.2019. године у унутрашњости путничког аутомобила физички и психички злостављао двадесетчетворогодишњака.
    
Напомињено, да су полицијски службеници у оба случаја поступилина основу сазнања без пријава и да настављају даљи рад.