Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована појачана контрола учесника у саобраћају на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Уторак, 30. април 2019.

       На подручју Полицијске управеЗворник,27.априла2019. године, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају,са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохолаиопојних дрогау организму.
     У овој акцији, на подручју Полицијске управеЗворник контролисана су 263учесника у саобраћају,приликом чега је евидентирано111 почињених прекршаја.Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисана су 53возача. Извршено је 146 алкотестирања, приликом чега је 21 лице санкционисано због управљања возилом под дејством алкохола. Код три (3) возача утврђено је присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док је један учесник одбио да се подвргне алкотестирању, због чега су лишени слободе и задржани до истрежњења или опоравка. Поред тога, евидентирано је и 37 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.
        Полицијска управа Зворник апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе али и друге учесникеу саобраћају.