Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвјетљен већи број кривичних дјела против имовине извршених на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Четвртак, 23. мај 2019.

     У циљу расвјетљавања кривичних дјела против имовине изршених на подручју  Полицијске управе Бијељина, полицијски службеници предеузели су низ мјера и радње из своје надлежности  које су резултирале лишењем слободе више лица.
      Наиме, слободе је лишено лице иницијала С.В. из Зворника, због сумње да је 27.04.2019. године, на паркинг простору, испред тржног центра у Бијељини, из путничког возла, на коме је претходно разбило прозор, отуђило торбу у којој се налазило  око 15.000,00 КМ, мобилни телефони као и документа која су се налазила у њеном путничком возилу. Након криминалистичке обраде, лице је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу Тешка крађапредато у надлежност  Окружном јавном тужилаштву.
      Такође, због постојања сумње да се лице иницијала Р.Ј.из Зворника може довести у везу су извршењем кривичног дјела Тешка крађа“ извршеног у Бијељини, полицијски службеници су извршили претресање просторија које користи наведено лице. Том приликом пронашли су и одузели већи број оружја, муниције, минско-експлозивних средстава, као и већи број предмета и разних врста алата који највјероватније потичу из кривичних дјела. Лице Р.Ј. пријављено је надлежном тужилаштву због почињеног кривичног дјела Недозвољена производња и промет оружја и мунице.
      Надаље, радећи  на расвјетљавању кривичних дјела који су извршени на подручју Полицијске станице Пелагићево, на штету физичких лица у породичне куће, полицијски службеници су идентификовали и лишили слободе лице В.Г. из Зворника. За лице постоји сумња да је извршило три кривична дјела Тешка крађа, на начин што је из породичних кућа отуђило око 22.000,00 КМ, већу количину залата, те два пиштоља. Против лица В.Г. достављен је извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.
      ПУ Бијељина апелује
на све грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине, те да кретање сумњивих и непознатих лица или возилапријаве набјлижој полицијској станици или на бесплатан број 122.