Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Спроведене активности у оквиру кампање „Растимо сигурно“

| Приједор | Четвртак, 23. мај 2019.

      Поводом 25. маја, Међународног дана нестале дјеце, полицијски службеници Полицијске управе Приједор учествују у кампањи коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске под називом ,,Растимо сигурно, а чији је основни циљ да се дјеци укаже на понашање и безбједност на путу од куће до школе и назад.      
        Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, су дана 21.05.2019. у Основној школи ,,Бранко Ћопић
у Приједору, ученицима III разреда одржали предавања на тему безбједног понашања. Ученицима наведеног узраста указано је на правила безбједног понашања на путу од куће до школе и назад, те да за свако сумњиво и непримјерено понашање кажу родитељима и учитељима.
      Такође, у оквиру наведене кампање, данас, 23.05.2019. године, на Тргу Мајора Зорана Карлицеу Приједору, полицијски службеници грађанима су дијелили  промотивни материјал, који се односе на савјете шта треба да ураде у случају нестанка дјетета.
      Наставак кампање биће спроведен  и у другим Основним школама гдје ће бити одржана предавања ученицима, те ће се дијелити промотивни материјал на територији коју оперативно покрива Полицијска управа Приједор.