Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од укупног броја контролисаних возила, код 56 % возила утврђена техничка неисправност

| Градишка | Петак, 24. мај 2019.

      Полицијска управа Градишка, 23.05.2019. године, у времену од 08,00 до 15,00 чсова, реализовала је  планирану акцијуПојачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контроли техничке исправности возила“.
       Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, укупно су контролисали 113 возила, од којих је код 64 возила утврђена техничка неисправност возила, а 6 возила упућено је на ванредни технички преглед. Током акције, евидетирано је и 11 прекршаја по осталим основама, а возачима је укупно издато 75 прекршајних налога због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.
      Возач који у саобраћају на путу управља возилом који нема исправне прописане уређаје за управљање, уређаје за заустављање, пнеуматике и уређаје за спајање вучног и прикључног возила, искључиће се из саобраћаја и казнити новчаном казном у износу од 100,00 до 300,00 КМ, док ће новчаном казном у износу од 40,00 КМ бити санкционисан возач који у саобраћају на путу управља возилом које нема исправне прописане остале уређаје или опрему (свјетлосно-сигналне уређаје, уређаје за давање звучног сигнала и др.).
      Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, те да у саобраћају управљају са технички исправним возилима, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.