Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Поло“ резултирала расвјетљавањем 22 кривична дјела против имовине

| Бања Лука | Петак, 24. мај 2019.

 У заједничким, планским и координисаним активностима полицијских службеника Полицијске станице Прњавор и Полицијске станице Лакташи, с циљем расвјетљавања кривичних дјела против имовине извршених на подручју ових станица, 23.05.2019. године, идентификовано је  и  испитано десет лица, од којих су седам малољетници.
          Наиме, лица се
сумњиче да су појединачно и организовано, у периоду од марта до маја 2019. године извршила укупно 22 кривична дјела, од којих су 15 „Тешка крађа“, четири „Тешка крађа“ у покушају, два „Прикривања“ и једно „Оштећење и одузимање туђе ствари“.
          Наведена кривична дјела извршена су на начин што су осумњичени употребом физичке снаге и подесног алата дјеловали на врата објеката, улазили у унутрашњост, одакле су  отуђивали новац, златни накит и друге предмете погодне за даљу преподају, причинивши материјалну штету у износу од око 15.000,00 КМ.
            Полицијски службеници настављају са предузимањем мјера и радњи са циљем утврђивања да ли се поменута лица могу довести у везу и са извршењем других кривичних дјела против имовине, о чему ће се у редовној процедури доставити извјештај Окружном јавном тужилаштву Бања Лука.