Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Стање безбједности задовољавајуће,на подручју Полицијске управе Фоча смањен број пронађених миграната

| Фоча | Петак, 24. мај 2019.

       У Полицијској управи Фочаданас 24.05.2019. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада замјесец април 2019. године. Конференцији су присуствовали  начелник Полицијске управе Костовић Велимир, начелник Oдјељења полиције Крунић Восилав и начелник Одјељења криминалистичке полиције Томовић Душко.
       Уводним излагањем присутнима се обратио  начелника Полицијске управе Фоча Костовић, који је истакао да у априлу мјесецу 2019. године није било извршених кривичних дјела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности као што су убистава и разбојништава. Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму. 
      Начелник Крунић је додао да је у току мјесеца априла на подручју које оперативно покрива Полицијска управа евидентирано двадесет  мигранта, те да полицијски службеници предузимају низ превентивних и оперативних мјера и радњи како би се ова појава држала под контролом.
      Начелник одјељења криминалистичке полиције је истакао да је у посматраном периоду евидентирано двадесет и једно кривично дјело, мање за два кривична дјела или 8,7% у односу на исти период претходне године. Евидентирано је  15 кривичних дјела из области општег криминалитета и 6 из области привреде, од који је 6 кривичних дјела против имовине, једно кривично дјело против живота и тијела и 8 кривичних дјела из области општег криминалитета. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи око 90%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи   80%.
      У априлу мјесецу 2019. године евидентирано је  7 случајева нарушавања јавног реда и мира, мање за 36 % него у упоредном периодуПриликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 9 прекршаја, што је мање за 18% него претходне године. Против 9 лица, међу којима је један   повратник, поднесен је један  захтјева за покретање прекршајног поступка.
       Што се тиче безбједности саобраћаја, Крунић је истакао да су евидентиране 23  саобраћајне незгоде, више за пет незгода у односу на упоредни период. Евидентиране су 4   саобраћајне незгоде са настрадалим лицима од којих једна са погинулим лицем, двије са тешко повријеђеним лицима и једна са лакше повријеђеним лицима.