Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда успјешно обезбјеђено десет јавних окупљања те лишено слободе једанаест возача

| Добој | Понедељак, 27. мај 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управе Добој, на подручју територије коју оперативно покривају,  у времену од 24.-26.05.2019. године, успјешно су извршили обезбјеђења десет јавних окупљања, односно културних, спортских и вјерских манифестација те обезбјеђења штићених личности,  на којима није евидентирано нити једно нарушавање јавног реда и мира. Током наведеног периода лишили су слободе  једанаест возача код којих је утврђено присуство алкохола у организму.
      Полицијски службеници наше Управе, 24.05.2019. године, на основу наредбе Основног суда Добој извршили су претерес на једној локацији у Добоју.
      У наведеном периоду једно лице је лишено слободе због основа сумње да је извршило кривично дјело „Угрожавање суигурности“, док су два лица лишена слободе због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру Републике Српске. Током викенда два лица су затечена на лицу мјеста са двије радне машине и три моторне пиле током бесправне сјече шуме. Током контроле саобраћаја одузето је око 2 м3 огревног дрвета за које возач није имао потребну документацију.
      Такође, полицијски службеници су на подручју наше Управе, извршили увиђај укупно 
осам саобраћајних незгода у којима су два лица задобила лакше тјелесне повреде.
      Током викенда евидентирано је укупно шест кривичних дјела, од тога пет у петак 24.05.2019. године а једно у недјељу 26.05.2019. године. Током суботе није евидентирано нити једно кривично дјело. Полицијски службеници у сарадњи са надлежниом Окружним јавним тужилаштвом Добој настављају интензивни  рад на расвјетљавању свих кривичних дјела извршених на нашем подручју.
       Полицијски службеници Полицијске управе Добој су обезбједили групу од 22 мигранта који су предати Теренском центру за послове са странцима Добој, а који су уз надзор полицијских службеника данас напустили подручје наше Управе.
      Полицијски службеници Полицијске управе Добој наставиће са појачаним активностима и у наредном периоду, а све у циљу заштите грађана и њихове имовине.