Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализоване појачане активности на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Понедељак, 27. мај 2019.

     На подручју Полицијске управе Градишка, у времену од 23.-26.05.2019. године, реализоване су појачане активности полицијских службеника у циљу спречавања вршења кривичних дјела и прекршаја, а нарочито прекршаја из области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја.
     Извршена је контрола 26 угоститељских објеката, једно лице испитано је на околности проналаска хладног оружја (боксер) код истог.
     Такође, полицијски службеници Полицијске управе Градишка пронашли су и одузели одређену количину опојне дрге (марихуана), којом приликом је на наведене околности испитано једно лице.
Током викенда, 25/26.05.2019. године, на подручју општине Градишка реализована је акција појачане контроле присуства алкохола код возача, те је од укупно 646 контролисаних возача, код 23 возача је утврђено присуство алкохола у организму.
     Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, предузели су низ других мјера и радњи којима су санкционисана лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине.
     Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, те да у саобраћају управљају са технички исправним возилима, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.