Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од почетка године на подручју Полицијске управе Бања Лука повријеђена 23 мотоциклиста

| Бања Лука | Понедељак, 27. мај 2019.

     Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 24.05.2019. године, извршили су увиђај саобраћајне незгоде која се догодила на магистралном путу Бања Лука - Приједор, у мјесту Пријаковци, град Бања Лука, а у којој су учествовали Р.Д. путничким аутомобилом „VW Golf“ и  З.П.  мотоциклом „Suzuki“, који је задобио тјелесне повреде.
      Такође, полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 25.05.2019. године, извршили су увиђај саобраћајне незгоде на магистралном путу Јакуповци – Градишка, у Лакташима, у којој су учествовали С.С. путничким аутомобилом „VW  Jetta“ и А.Ђ. мотоциклом „Honda“,који је задобио тјелесне повреде.
     О саобраћајним незгодама је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се предузму потребне мјере и радње са циљем утврђивања свих околности настанка саобраћајне незгоде и одговорности учесника.
     Наиме, посматрајући статистичке показатеље од почетка 2019. године на подручју Полицијске управе Бања Лука, у саобраћајним незгодама 23 мотоциклисте су задобиле тјелесне повреде.
Имајући у виду чињеницу да су мотоциклисти угроженија категорија учесника у саобраћају који задобијају теже повреде, а на шта утичу како околности непрописног понашања самих мотоциклиста, али и непажња других учесника према њима, апелујемо на све возаче да се придржавају законских прописа и да одговорним понашањем спријече могуће посљедице.