Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За пет дана акције возачима изречено 170 мјесеци забране управљања моторним возилом

| Приједор | Понедељак, 27. мај 2019.

      Полицијска управa Приједор у периоду од 22.05. до 26.05.2019. године, реализовала је регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и санкционисање возача који учествују у саобраћају под дејством алкохола.
     Током акције укупно су контролисано 1091  учесника у саобраћају, а прекршајне санкције изречене су за њих 655 или 60,04%. Од укупног броја санкционисаних, због прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања санкционисано је 413 возача.
     Од укупног броја евидентираних прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања од 21 до 30 km/h санкционисана су 72 возача и 27 возача због прекорачења брзине кретања преко 30 km/h. Због прекорачења дозвољене брзине кретања, поред новчане казне, возачима је изречено и укупно 198 казнених бодова, те 126 мјесеци забране управљања моторним возилом.
     Од укупног броја контролисаних учесника у саобраћају, због прекршаја учествовања у саобраћају под дејством алкохола санкционисана су 54 возача која су искључена из саобраћаја, од којих је 14 задржано лишењем слободе, и то 13 возача због утврђене алкохолисаности изнад 1,5г/кг, а један возач због одбијања алкотестирања. Због управљања у саобраћају под дејством алкохола, поред новчане казне возачима су изречена и укупно 84 казнена бода, те 44 мјесеца забране управљања моторним возилом.
     Број санкционисаних учесника у саобраћају за друге прекршаје који нису били акценат акције износи 188.
     Полицијска управа Приједор апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде брзину условима на путу, не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у сaобраћају.