Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована појачана контрола учесника у саобраћају на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Уторак, 28. мај 2019.

     На подручју Полицијске управеЗворник,у периоду од22. до 25.маја2019. године, полицијски службеници предузели су појачане активности са циљем контроле учесника у саобраћају,са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохолаиопојних дрогау организму.
     У овој акцији, на подручју Полицијске управеЗворник контролисано је 767учесника у саобраћају,приликом чега је евидентирано411 почињених прекршаја.Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисано је 259возача. Извршено је 325 алкотестирања, приликом чега је 38 лица санкционисано због управљања возилом под дејством алкохола. Код два (2) возача утврђено је присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док је један учесник одбио да се подвргне алкотестирању, због чега су лишени слободе и задржани до истрежњења или опоравка. Поред тога, евидентирано је и 114 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.
       Полицијска управа Зворник апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе али и друге учесникеу саобраћају.