Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идетинфикована лица која су током мјесеца маја извршила седам провала у станове

| Добој | Уторак, 28. мај 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој радећи на расвјетљавању кривичних дјела тешке крађе  извршених током мјесеца маја 2019. године проваљивањем у станове на подручју града Добоја и Модриче, дошли су до сазнања те утврдили да се у везу са наведеним кривичним дјелима моги довести лица С.М. (1960) са подручја Републике Србије и Р.К. (1972) из Ливна, ФБиХ.
        За лице С.М. постоји основ сумње да је извршило четири кривична дјела “
Тешка крађа“ и три кривична дјела „Тешка крађа“ у покушају, док за лице Р.К. постоји основ сумње да је извршило једно кривично дјело „Тешка крађа“.  Једно кривично дјело тешке крађе је извршено у Модричи док је осталих шест провала  у станове извршено на подручју града Добоја.
     Наведена лица су у циљу стицања противправне имовинске користи дјеловањем физичке снаге и подесног предмета извршила насилни улазак на улазна врата станова, након чега су  улазила у исте, одакле су након извршене преметачине отуђивала ручне сатове, накит и новац.
Дио отуђених предмета је пронађен и  биће враћен власницима.
        Над наведеним лицима је извршена криминалистичка обрада и против истих ће након документовања и комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеним кривичним дјелима.