Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За два дана из саобраћаја искључено 66 возача који су управљали возилом под дејством алкохола

| Добој | Уторак, 28. мај 2019.

      У циљу побољшања стања безбједности саобраћаја, Полицијска управа Добој је 24/25. и 25/26.05.2019. године,  спровела  регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају усмјерену на контролу возача који управљају возилом под дејством алкохола.
      Током наведене акције, укупно су контролисана  393 учесника у саобраћају приликом чега су  алкотестирана  323 возача. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено и санкционисано 66 возача, од којих је 11 лишено слободе (због утврђеног присуства алкохола у организму преко 1,5 g/kg и један возач одбио да се подвргне алкотестирању).
      За остале учињене прекршаје из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ издата су 92 прекршајна налога.
      Полицијска управа Добој  ће и у наредном периоду проводити сличне активности у циљу побољшања укупног стања безбједности на путевима који су у оперативној надлежности Полицијске управе.
      Апелујемо на возаче моторних возила да поштују саобраћајна правила и прописе, да вожњу прилагоде условима и стању пута, као и временским приликама, те да никада не започињу вожњу под дејством алкохола.