Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализоване појачане активности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град

| Мркоњић Град | Уторак, 28. мај 2019.

     На подручју Полицијске управе Мркоњић Град, у времену од 23. до 26.05.2019. године реализована је регионална акција из области јавног реда и мира и криминалитета, а у циљу спречавања вршења кривичних дјела и прекршаја.
     Реализовано је више оперативно тактичких мјера и радњи и устостављено је 14 контролних тачака. Приликом извођења појачаних мјера и активности пронађени су и уз потврду привремено одузети предмети, и то двије ловачке пушке и један пригушивач за пушку.
     Такође, на подручју Полицијске управе Мркоњић Град, у времену од 24. до 26.05.2019. године реализована је појачана контрола учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола у организму. У овој акцији укупно је контролисан 241 учесник у саобраћају. Извршена су 236 алкотестирања, приликом чега су 33 возача санкционисана због управљања возилом под дејством алкохола. Код 3 возача утврђено је присуство алкохола преко 1,5 g/kg, због чега су лишена слободе и задржана до отрежњења или опоравка.
Број санкционисаних учесника у саобраћају за друге прекршаје који нису били акценат акције је 22.
     Полицијска управа Мркоњић Град апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, те да у саобраћају управљају са технички исправним возилима, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на виши ниво.