Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Полицијској управи Бања Лука на локацији за издавање личних докумената отворен шалтер Градске управе Града Бања Луке

| Бања Лука | Сриједа, 29. мај 2019.

      У циљу олакшаног остваривања права грађана, на локацији за издавање личних докумената у Полицијској управи Бања Лука, отворен је шалтер Градске управе Града Бање Луке.  
Ова, нова услуга,уведена је с циљем да се грађанима омогући дабез доласка у Градску управу рјешавају свакодневне потребе за документима, а омогућене су услуге издавања извода и увјерења из матичних књига, као и услуге овјеравања потписа, рукописа и преписа.
        На локацији за издавање личних докумената ангажован је довољан број радника, а рад на шалтерима за издавање личних докумената организован је у двије смијене, са радим временом од 07.00 до 20.00 часова и суботом од 07.00 до 13.00 часова.
         
Такође, у Полицијској управи Бања Лука грађанимаје дата и могућност да своје захтјеве за регистрацију возила, осим подношења на шалтерима за регистрацију возила, на лични захтјев или путем пуномоћника, предају и путем писарнице ПУ Бања Лука, сваки радни дан од 07,00 до 20,00 часова и суботом од 07,00 до 13,00 часова.Захтјев за регистрацију возила може се преузети на службеној „wеb“ страници МУП РС, а уз прописану документацију потребно је навести и контакт телефон подносица, ради лакшег обавјештавања о начину преузимања исправа о возилу.
       
На локацији за издавање личних докумената Полицијска управа Бања Лука, активан је број телефона 051/337-155 на којем грађани могу добити информацију у којем статусу се налази документ за који су поднијели захтјев.