Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда појачане активности полиције

| Бања Лука | Понедељак, 03. јун 2019.

 Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, у времену од 31.05.-02.06.2019. године, успјешно су обезбједили 21 јавно окупљања тј. културно спортску манифестацију, на којима није евидентирано нарушавање јавног реда и мира, осим на фудбалској утакмици која се одиграла 01.06.2019. године, на стадиону у Улици Браће Подгорника, у Бањој Луци.
      Наиме, полицијски службеници, због недоличног и увредљивог понашања на спортској приредби, као и позивања и подстицања на тучу и напад, покренули су прекршајни поступак против А.Б.  и Ј.Д., јер су током фудбалске утакмице грубо вријеђали и пријетили да ће физички напасти фудбалског судију.
      Такође, полицијски службеници су извели  31 оперативно-тактичку мјеру и радњу,рацију, током које су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела  и више лица је санкционисано због почињених прекршаја.  
      Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, предузели су и низ других мјера и радњи у циљу превенције  вршења кривичних дјела и прекршаја, а нарочито прекршаја из области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја, којом приликом је 13 учесника у саобраћају санкционисано због управљања возилом под дејством  алкохола. 
      Такође, полицијски службеници ове полицијске управе и  у наредном периоду наставиће са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.