Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Ефикасном и брзом интервенцијом расвјетљено кривично дјело „Разбојништво“

| Бијељина | Уторак, 11. јун 2019.

Полицијска станица Бијељина, 11.06.2019. године око 11,00 часова пријављено је, да је у банци Sparkasse у улици Гаврила Принциа извршено кривично дјело разбојништво.

По запримљеној пријави поступили су полицијски службеници који су изашли на лице мјеста и утврдили да је од стране НН мушког лица извршено кривично дјело уз претњу употребе ватреног оружја.

Наиме, утврђено је, да је непознато мушко лице електрошокером онеспособило радника обезбјеђења, а затим од истог узео ватрено оружје, те је уз претњу употребе ватреног оружја од ранице банке отуђио неутвређену количину новца. Лице се је након извршења дјела, удаљио у непознатом правцу.

Све расположиве полицијске патроле налазиле су се на терену и извршиле су блокаду града.

Захваљујући брзом и ефикасном реаговању полиције у изузетно кратком временском периоду лице је лоцирано и лишено слободе. Слободе је лишено лице С.Б. (1974) настањен у Бијељини због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело Разбојништво”.

Надаље, приликом претреса стана и других просторија које корсти лице С.Б. у Бијељини пронађени су предмети које је користио приликом извршења кривичног дјела, као и предмети који потичу из извршења дјела.

О свему је обавјештено и Окружно јавно тужилаштво, а поступајући тужилац руководи истрагом.

У току је рад на документовању кривичног дјела Разбојништво.