Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током дводневне акције због вожње под дејством алкохола и управљања под утицајем опијата и психоактивних супстанци из саобраћаја искључена 74 возача

| Бијељина | Уторак, 11. јун 2019.

У  циљу превенције саобраћајних незгода у којима су вожња у алкохолисаном стању као и непрописно учешће и понашање возача двоточкаша у саобраћају, директни или индиректни узроци тежих облика саобраћајних незгода на подручју Полицијске управе Бијељина спорведена је појачна контрола.

Наиме, у периоду од 06.06. до 09.06.2019. године, организована је и спроведена регионална акција усмјерена на контролу возача мопеда, лаких мотоцикла и мотоцикла  као и контролу алкохолисаности возача у саобраћају.

Током акције контролисано је 156 возача мотоцикла и 167 возача мопеда. Евидентирано је 130 прекршаја возача двоточкаша од чега су 4 возача мотоцикла затечени да управљају без положене категорије А, 13 двоточкаша је искључено из саобраћаја због непосједовања важеће потврде о регистрацији. Надаље,  69 возача је санкционисано због непосједовања и некориштења сигурносне кациге, четири возача су санкционисана због непрописног претицања, један  возач је искључен из саобраћаја због управљања под утицајем алкохола док су 52 возача двоточкаша санкционисана по основу осталих прекршаја.

Током два дана провођења појачане контроле саобраћаја усмјерене на контролу алкохолисаности и контролу управљања под утицајем опијата и психоактивних супстанци из саобраћаја је искључено 74 возача од чега 68 због управљања под дејством алкохола и 6 због управљања под утицајем опијата и психоактивних лијекова.

У току акције седам возача је лишено слободе због утврђене концентрације од преко 1,5г/кг алкохола у организму.