Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађено 400 грама опојне дроге

| Источно Сарајево | Сриједа, 12. јун 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, Одјељење за организовани криминалитет и дроге су 11.06.2019. године, лишили слободе Ј.Н.(1984) из Фоче, због постојања оперативних сазнања да је лице склоно уживању, продаји и посредовању у продаји, опојних и наркотичких средстава.

Оперативним радом полицијски службеници дошли су до сазнања да наведеном Ј.Н. опојну дрогу продаје М.Б. (1980) из Сокоца. У сарадњи са полицијским службеницима ПС Соколац на магистралном путу М-19 заустављен је и контролисан путнички аутомобил марке „Golf А2“, којим је управљало лице М.Б. и том приликом код наведеног пронашли два паковања суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“.

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, а на основу наредбе Основног суда у Сокоцу, извршили претрес стана и путничког аутобомила које користи лице М.Б. и том приликом код истог пронашли и одузели 400 грама суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“.

Лице М.Б. је лишено слободе и након документовања предмета, против истог ће надлежном тужилаштву, бити поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, док је лице Ј.Н. предато полицијским службеницима Полицијске управе Фоча на даље поступање.