Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Искључени из саобраћаја возачи аутобуса који су били под дејством алкохола

| Бијељина | Сриједа, 12. јун 2019.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бијељина извршили су контролу возача и возила који су вршили организовани превоз ученика основних школа у Бијељини на једнодневни излет у Републику Србију. Том приликом извршена је контрола техничке исправности девет аутобуса, као и алкотестирање возача који су управљали наведеним возилима.

Приликом тестирања возача Ј.Б. који је управљао са возилом аутобус марке Сетра” утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,35 г/кг. Наведени возач је искључен из саобраћаја, а замјенио га је други возач. Приликом увида у документацију односно у потврду о техничкој исправности возила  провјером је утврђено да иста не припада наведеном возилу.Надаље, контролом техничке исправности возилаутврђено је, да наведени аутобус технички неисправно возило, те је искључен из саобраћаја.

Надаље, приликом алкотестирања возача аутобуса лица Н.Г. који је управљао возилом марке Неоплан” утврђено је да исти има 0,74 алкохола у организму, исти је искључен из саобраћаја.

Због почињених прекршаја возачима су издати прекршајни налози, док ће против одговорних лица у правном лицу и самих правних лица због почињених прекршаја бити поднет захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду у Бијељини.