Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Градишка санкционисано 93,5 % контролисаних учесника у саобраћају

| Градишка | Петак, 21. јун 2019.

     На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у времену од 19.06. до 20.06.2019. године, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања возила.
     Током наведене акције, укупно je контролисано 140учесника у саобраћају, којом приликом је131 учесник санкционисан због прекорачења дозвољене брзине кретања. Од тога, код 108 возача евидентирано је прекорачење брзине у распону од 10 до 20 км/х, код  14возача прекорачење брзине у распону од 20 до 30 км/х и код9 возача евидентирано је прекорачење брзине у распону од 30 до 50 км/х.
     Основни циљ ове акције јесте побољшање стања безбједности у области безбједности саораћаја.
     Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, видљивости, прегледности, атмосферским приликама, густини саобраћаја, постављеној саобраћајној сигнализацији и другим саобраћајним условима да не управљају возилом под дејством алкохола, да користе безбједносни појас, поштују прописану брзину,да поштују законске обавезе у погледу посједовања и кориштења опреме, те да у саобраћају учествују са технички исправним возилом и тако заштите себе, али и друге учесникеу саобраћају.