Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Добоју одржан концерт Полицијског оркестра

| Добој | Сриједа, 26. јун 2019.

      Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске одржао је синоћ, 25.06.2019. године, концерт у сали Центра за културу и образовање у Добоју, на коме су изведене српске родољубиве пјесме, те класична, филмска и популарна музика.
     Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да је концерт поклон Добоју поводом обиљежавања Дана града - 28. јуна.       

     Руководилац Полицијског оркестра Јелена Атлагић навела је да оркестар први пут наступа у Добоју, у оквиру турнеје по градовима Републике Српске. Она је навела да оркестар броји 20 професионалних музичара, као и диригента.
     
  Диригент Душан Покрајчић рекао је да оркестар у начелу изводи стандардне војне и полицијске маршеве, родољубиве пјесме и популарну музику.
      
Током концерта изведени су Радецки марш, Марш на Дрину, Лађа француска, музика из филма Отписани.
     
Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске основан је крајем 2017. године, а први наступ је имао поводом Дана Републике прошле године.
      
До сада је одржао бројне концерте широм Републике Српске поводом значајнијих датума из богате историје српског народа, а учествује и у церемонијалним дешавањима.