Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током тродневне акције санкционисана 102 возача мотоцикла, лаког мотоцикла и мопеда

| Приједор | Сриједа, 26. јун 2019.

     Полицијска управa Приједор на путној мрежи града Приједора и општина Нови Град и Костајница у временском периоду од 23.06. до 25.06.2019. године, реализовала је акцију појачане контроле учествовања у саобраћају возача мотоцикла, лаког мотоцикла и мопеда.
     По акценту акције укупно је контролисано 162 возача мотоцикла и мопеда од којих је 102 санкционисано или 63%. Од тога због неношења заштитне кациге 54 или 53% санкционисаних. Из саобраћаја је искључено 27 возача од чега 15 због управљања мотоциклом и лаким мотоциклом без категорије „А“ и „А1“, због управљања мопедом без потврде о познавању прописа десет и два возача због управљања мопедом под утицајем алкохола. Из саобраћаја је искључено 19 мотоцикла и мопеда од којих 15 нерегистрованих и четири без важеће стикер наљепнице.
     Током акције због осталих прекршаја који нису били акценат акције санкционисано је 88 возача.
     С обзиром на чињеницу да су возачи мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда једне од угроженијих категорија учесника у саобраћају, овим путем скрећемо пажњу да у саобраћају учествују са технички исправним и регистрованим мотоциклима, да користе заштитну опрему, да брзину кретања прилагоде условима на путу као и да у саобраћају не учествују под дејством алкохола.