Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на | Информисање јавности »

Полицијска управа Градишка обиљежила Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога

| Градишка | Сриједа, 26. јун 2019.

      Полицијска управа Градишка, јавном кампањом коју је организовао МУП Републике Српске, под слоганом „Одупри се виртуелним изазовима“, обиљежила је Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге, а са циљемда се јавност упозори на све штетности и посљедице које настају конзумирањем наркотика и адекватног превентивног дјеловања на сузбијању злоупотреба дрога.
      Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Градишка су, 26.06.2019. године, у Градишци, у улици Видовданска, грађанима дијелили промотивни  материјал, који садржи основне информације о најчешће употребљаваним дрогама, њиховом штетном дјеловању на човјеков организам, начинима  правовременог препознавања почетних симптома код лица која конзумирају дрогу, као и практичне савјете родитељима о  могућностима превазилажења проблема младих људи - жртава злоупотреба дрога.
     Понекад је веома тешко, нарочито у почетку,  препознати симптоме злоупотребе психоактивних сусптанци, а понекад се то и не жели, нарочито од стране родитеља, те апелујемо родитељима и другим грађанима да помогну младој особи, да се ослободе зависности прије него што настану трајне разорне последице на здравље и личност и укупан положај особе која тек што је закорачила у живот.
       Такође, Полицијска управа Градишка апелује на све грађане да евентуална сазнања у вези злоупотребе опојних дрога пријаве полицијским службеницима, како би заједничком сарадњом грађана и полиције заштитили животе младих.