Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Источно Сарајево обиљежила Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога

| Источно Сарајево | Сриједа, 26. јун 2019.

        Полицијска управа Источно Сарајево обиљежила је 26. јун Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога, дијелећи грађанима промотивни материјал под називом „Одупри се виртуелним изазовима“, на свим станичним подручјима у својој надлежности.
     
Циљ ове активности је ширење свијести код грађана о штетности и посљедицама конзумирања опојних дрога, као и превентивно дјеловање полиције на сузбијању злоупотребе наркотичких средстава.
      
Едукативни леци садрже основне информације о дрогама, шта су то нове дроге, штетно дјеловање као и савјет родитељима како да препознају и реагују уколико примјете да њихова дјеца користе дрогу.
      
Полицијска управа Источно Сарајево у протеклој 2018. години и у првих пет мјесеци 2019. године регистровала је укупно 177 случајева злоупотребе опојних дрога (кривична дјела и прекршаји), против 196 лица. Окружном јавном тужилаштву поснесено је 20 извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 40 лица. Укупно 47 лица је лишено слободе.
      
Полицијски службеници ПУ Источно Сарајево у наведеном периоду пронашли су и одузели око 14 килограма марихуане, 500 грама хероина, 100 грама кокаина, 650 грама спида и 100 комада екстазија.
      
Полицијска Управа Источно Сарајево  наставља свој превентивни рад на сузбијању и злоупотреби кријумчарења дрога и апелује на грађане да своја евентуална сазнања, у вези злоупотребе опојних дрога, пријаве полицији и тако директно учествују у заштити живота посебно дјеце и младих.