Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Oбиљежен Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога

| Приједор | Сриједа, 26. јун 2019.

      Поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога, полицијски службеници Полицијске управе Приједор, учествујући у кампањи под називом „Одупри се виртуелним изазовима“, 26.06.2019. године, на Тргу Мајора Зорана Карлице у Приједору, као и на подручју свих полицијских станица ове Управе, вршили су подјелу промотивних летака. Наведене активности реализују се с циљем подизања свијести о штетном дјеловању и посљедицама које настају конзумирањем наркотичких средстава, односно превентивног дјеловања на сузбијању злоупотребе истих.
      Промотивни материјал, поред основних информација о штетности и врстама дрога, садржи и информације о начинима правовременог препознавања почетних симптома код лица која конзумирају наркотичка средства. Такође садржи и практичне савјете за родитеље о могућностима превазилажења проблема младих као жртава злоупотребе дрога.           

      Предузимајући активности на спречавању, откривању и документовању кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога, на подручју ове Управе, у протеклом периоду 2019. године, евидентирано је 26 кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, а подношењем 26 извјештаја надлежном тужилаштву пријављено је 28 лице. У истом временском периоду евидентирано је и 14 прекршаја из ове области.