Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Бијељина обиљежила Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога

| Бијељина | Сриједа, 26. јун 2019.

     Поводом  обиљежавања  међународног  дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога, припадници Полицијске управе Бијељина, 26.06.2019. године дијели су  летке под називом   ,,Одупри се виртуелним изазовима,,!
    На промотивном материјалу, приказана је штетност  злоупотребе опојних дрога, који ће помоћи родитељима да препознају понашање дјетета, односно да идентификују прве симптоме који би указали на евентуално конзумирање опојних дрога. На лецима су приказане и фотографије опојних дрога марихуане, хероина, кокаина, екстазија и ЛСД, као и симптоми које исте изазивају приликом конзумирања, те савјети како поступати са дјететом уколико се открије да конзумира опојну дрогу.
     Предузимајући активности на спречавању, откривању и документовању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога на подручју Полицијске управе  Бијељина, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина од почетка године до данас  открили су 31 кривично дјело из области злоупотребе опојних дрога, односно надлежним тужилаштвима  поднесено је 20 извјештаја против 23 лица од чега је шест повратника и један малољетник. Због вожње под дејством опијата издато је 60 прекршајних налога.
     Предузимајући мјере и радње на откривању,сузбијању и спречавању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, полицијски службеници Полицијске управе  Бијељина,пронашли су и запленили  одређене количине опојне дроге марихуана, хашиш, амфетамин и медицинских дрога.
Такође, током године више пута су од стране полицијских  службеника у школама одржавана су предавања на тему штетности злоупотребе опојних дрога.