Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Зворник обиљежила Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога

| Зворник | Сриједа, 26. јун 2019.

        Поводом обиљежавања Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су данас, у улици Светог Саве у Зворнику, као и на подручју свих полицијских станица Управе, вршили подјелу промотивног материјала и летака под називом „Одупри се виртуелним изазовима!“.
      
Циљ ових активности је ширење свијести о штетностима и посљедицама које настају усљед употребе наркотика као и адекватног превентивног дјеловања на сузбијању злоупотреба дрога.
       Предузимајући активности на спречавању, откривању и документовању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, на подручју ПУ Зворник, за првих пет мјесеци текуће године укупно су евидентирана 54 случаја злоупотребе опојних дрога, од чега је 11 кривичних дјела и 43 прекршаја из ове области.Полицијски службеници надлежним тужилаштвима поднијели су девет извјештаја о почињеним кривичним дјелима, против 10 лица.
       Полицијска управа Зворник апелује на све грађане да евентуална сазнања у вези злоупотребе опојних дрога пријаве полицијским службеницима, како би заједничком сарадњом грађана и полиције заштитили животе младих и допринијели већем степену безбједности на овом подручју.