Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због спречавања службеног лица у вршењу службене радње

| Градишка | Четвртак, 27. јун 2019.

      Полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 26.06.2019. године, идентификовали су и лишили слободе лице иницијала Р.Р.из Градишке, због сумње да је извршило кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.
       Наиме, полицијски службеници су, поступајући по запримљеној пријави да непознато мушко лице нарушава јавни ред и мир у спортској кладионици у Градишци, затекли осумњиченог, који је вербално а затим и физички напао полицијског службеника, те му том приликом нанио тјелесне повреде и поцијепао дио службене униформе, због чега је лишен слободе. Даљим предузимањем законом предвиђених мјера и радњи, утврђено је да се ради о лицу Р.Р. из Градишке.
      О свему је обавијештендежурниокружнијавнитужилацОкружногјавногтужилаштваБањаЛукакојијеналожиодасе у редовнојпроцедури, наконкомплетирања и документовањапредмета, доставиизвјештајпротив Р.Р. закривичнодјело „Спречавањеслужбеноглица у вршењуслужбенерадње“.
       Кривичним закоником Републике Српске, за кривично дјело ,,Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“, којом приликом је полицијски службеник задобио тјелесне повреде, предвиђена је казна затвора у трајању од једне до пет година.
         Полицијска управа Градишка осуђује сваки вид насилног понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.