Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током саобраћајне акције контролисано 1.020 учесника у саобраћају

| Бијељина | Четвртак, 27. јун 2019.


      Полицијска управа Бијељина, у периоду од 17. до 23. јуна 2019. године, спровела је појачану акцију контроле учесника у саобраћају, са посебним акцентом на контролу брзине кретања и контролу алкохолисаности возача у саобраћају.
      Током акције контролисано је 1.020 учесника у саобраћају, од чега су 348 возача подвргнута алкотестирању. Због вожње у алкохолисаном стању санкционисан је и искључен из саобраћаја 81 возач. Због вожње под дејством алкохола из саобраћаја је искључено шест лица која су имала преко 1,5 г/кг алкохола у организму.
      Због прекорачења брзине кретања возила санкционисано је 386 возача, при чему је евидентирано 96 прекорачења која су била за заштитну мјеру забране управљања моторним возилима.
     
Још једном апелујемо на све учеснике у саобраћају, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању пута, те да не управљају са возилима под дејством алкохола. Полицијски службеници и у наредном периоду настављају контроле  учесника у саобраћају а све са циљем одржавања повољног стања безбједности у саобраћају.