Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе за три кривична дјела

| Лакташи | Четвртак, 27. јун 2019.

    Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 26.06.2019. године, око 14.15 часова, у улици Цара Душана, у Трну,  радећи на расвјетљавању кривичног дјела „Угрожавање сигурности“, пронашли су и лишили слободе Б.Р. из тог мјеста.
     Наиме, Б.Р. након што је угледао полицијске службенике, почео је да бјежи, те се оглушио о законито издата наређења полицијских службеника. Међутим, након што су га стигли, Б.Р. је почео да пружа активни отпор полицијским службеницима, који су га савладали, а потоме и лишили слободе уз употребу средстава силе. Б. Р. овим поступком, сумњичи се за кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.
     Након тога, од стране полицијских службеника Полицијске станице Лакташи, утврђено је, да је Б.Р. у претходном периоду, на подручју ове полицијске станице, вршио препродају опојне дроге, чиме се исти терети и за кривично дјело „Недозвољена производња и промет опојних дрога“.
       О свим околностима обавјештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се у редовној процедуру, против осумњиченог достави извјештај за наведена кривична дјела.