Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на | Информисање јавности »

На подручју ПУ Зворник реализована појачана контрола учесника у саобраћају

| Зворник | Четвртак, 27. јун 2019.

      Полицијска управа Зворник је 21. и 22. јуна 2019. године, спровела регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају,са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохола иопојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.  
     У овој акцији, на подручју Полицијске управеЗворник контролисана су 504учесника, приликом чега су полицијски службеници евидентирали 284 почињена прекршаја.Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисана су 174возача. Од укупног броја контролисаних, 226учесника je подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 29 возача утврђено присуство алкохола у организму.
     
Три возача су лишена слободе и задржана до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док су четири учесника санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова. Поред тога, евидентирано је и 77 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.
     
У току протеклих пет мјесеци текуће године, на подручју Полицијске управе Зворник евидентирана је 191 саобраћајна незгода, од чега је у 66 саобраћајних незгода узрок била неприлагођена брзина. Број искључених возача из саобраћаја у истом периоду је  530, од чега је 436 возача искључено због вожње под дејством алкохола.
       
Овом приликом  апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би своју безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.