Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Кривичним дјелима оштећено акционарско друштво за више од пола милиона КМ

| Бања Лука | Петак, 28. јун 2019.

       Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске доставили су данас Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, Извјештај против лица иницијала Ж.П., О.К. и Н.М., због сумње да су злоупотребом службеног положаја или овлашћења и фалсификовањем исправа, оштетили акциконарско друштво за око 585.000 КМ.
     
Наиме, лице Ж.П. се сумњичи да је у својству  директора акционарског друштва из Бањалуке, у временском периоду од јануара 2016. до септембра 2018. године, на основу Уговора о реклами закључених између акционарског друштва и непостојећих правних субјеката, као и испостављених фактура на име непостојећих правних субјеката, потписало налоге за пренос новчаних средстава на рачуне физичких лица.
      Другопријављено лице О.К. се сумњичи да је сачинило наведене фактуре, те лично подизао пренесена новчана средства са рачуна и на тај начин за себе противправно прибавио имовинску корист у износу од око 585.000,00 КМ
       Лице Н.М. се сумњичи да је као регионални менаџер и одговорно лице акционарског друштва из Бањалуке за регију Бијељине, прибављао и достављао акционарском друштву Рјешења о регистрацији правних субјеката неистините садржине, јер исти нису били уписaни у судски регистар надлежних судова.