Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Двадесетогодишњак се у алкохолисаном стању кретао средином коловоза, а затим напао полицајца и оштетио службено возило

| Челинац | Понедељак, 01. јул 2019.

     Полицијски службеници Полицијске станице Челинац, 30.06.2019. године лишили су слободе А.Б., због сумње да је извршио кривична дјела „Напад на службеног лица у вршењу службене радње“ и „Оштећење и одузимање туђе ствари“.
       Наиме, током обављања редових послова и задатака, поменутог дана, око 04.20 часова,  полицијски службеници су у Улици краља Петра првог Карађорђевића, Челинац, уочили мушкарца који се у видно алкохолисаном стању кретао средином коловоза, а који је приликом покушаја легитимисања, вријеђао и напао полицијског службеника и оштетио службени путнички аутомобил.
       Полицијском службенику је указана помоћ у Дому здравља Челинац.
        О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштав Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, против А.Б. достави извјештај за кривична дјела „Напад на службеног лица у вршењу службене радње“ и „Оштећење или одузимање туђе ствари“.

        На подручју Полицијске управе Бања Лука, током пет мјесеци 2019. године, укупно је евидентирано 80 случајева напада и спречавања служених лица у вршењу службене радње, што свједочи у прилог чињеници о тежини полицијске професије и томе да су полицијски службеници свакодневно изложени ризицима током обављања послова и задатака из своје надлежности, а све са циљем заштите грађана и њихове имовине.