Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због нарушавња јавног реда, а затим осумњичен и за кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“

| Источно Сарајево | Уторак, 02. јул 2019.

  
         Полицијској станици Источна Илиџа, 30.06.2019. године, око 22,55 часова пријављено је да лице иницијала М.Е (1970) из Источне Илиџе нарушава јавни ред и мир буком и галамом, те да је највјероватније активирао пиротехничко или минско-експлозивно средство.
       Полицијски службеници  лишили су слободе наведено лице због почињеног прекршаја из члана 15. Закона о јавном реду и миру „Узмениравање грађана буком“.
        Након оперативних информација да лице М.Е. нелегално посједује ватрено оружје и одређену количину експлозивних материја, полицијски службеници су уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, а по наредби Основног суда у Сокоцу извршили претрес куће и пратећих објеката које користи наведени и том приликом пронашли и одузели ватрено оружје, експозивна средства и муницију.
    
У току је документовање предмета, након чега ће надлежном тужилаштву против лица М.Е. бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу„Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.