Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификована четири лица осумњичена да су у мају 2019. године извршила два кривична дјела у исти објекат у Прњавору

| Бања Лука | Четвртак, 04. јул 2019.

     Полицијски службеници Полицијске  управе Бања Лука у сарадњи са Полицијском управом Добој, 03.07.2019. године, идентификовали су и лишили слободе Д.С., Б.М., Ж.Ђ., и Д.Н. сви из Дервенте, осумњичене да су у угоститељском објекту у мјесту Горњим Палачковцима у Прњавору извршили кривичнa дјелa „Тешка крађа“ и „Тешка крађа“ у покушају.
       Наиме, на основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи након сазнања да су извршена кривична дјела, полицијски службеници су идентификовали лица која се сумњиче да су 17.05.2019. године употребом физичке снаге и подесног предмета, извршили кривично дјело у угоститељски објекат одакле су отуђили новац у износу од око 1.300,00КМ, као и да су 23.05.2019. године покушали извршити кривично дјело у исти угоститељски објекат.
      Пронађено је и одузето оружје за које се сумња да су лица посједовала приликом извршења кривичног дјела и које ће послужити као доказ у кривичном поступку. 
      О предузетим мјерама и радњама обавјештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, достави извјештај против осумњичених.