Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификована лица која су извршила више кривичних дјела против имовине и кривично дјело против јавног реда и мира

| Добој | Четвртак, 04. јул 2019.

           Полицијски службеници Полицијске станице Дервента 03.07.2019. године, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Бања Лука, лишили су слободе лица Д.С., Б.М., Ж.Ђ. и Д.Н., сви из Дервенте, због основа сумње да су извршила кривично дјело „Тешка крађа“ и кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
        За пријављена лица Д.С., Б.М., Ж.Ђ. постоји основ сумње да су 28/29.04.2019. године, извршила провалу у угоститељски објекат у Дервенти, одакле су отуђила новац у износу од око  2.600,00 КМ.
       Током криминалистичке обраде од лица Ж.Ђ. је одузет ловачки карабин са оптичким нишаном и аутоматска пушка, а од лица М.Б. је одузет пушкомитраљез.
       Такође, полицијски службеници Полицијске станице Дервента су 27.06.2019. године, на подручју општине Дервента, пронашли напуштен путнички аутомобил марке „
Opel“. На основу наредбе Основног суда Дервента, а због сумње да би се у возилу могли налазити предмети који су намијењени за извршење кривичних дјела, наредног дана извршен је претрес, којом приликом су пронађене три капе са изрезаним прорезима за очи тзв. фантомке, три пара рукавица и качкети, а који се предмети користе за маскирање приликом извршења кривичних дјела и  други предмети.
       Након комплетирања и документовања предмета, против лица  Д.С., Б.М., Ж.Ђ. ће бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Тешка крађа“, док ће против лица Ж.Ђ. и М.Б. бити достављен и Извјештај о извршеном кривичном дјелу  „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.