Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници ПС Брод непосредно након пријаве расвијетили два кривична дјела

| Добој | Четвртак, 04. јул 2019.

      Полицијској станици Брод, 03.07.2019. године, пријављено је да су истог дана два непозната лица из оптичарске радње која се налази у склопу тржног центра у Броду, отуђила сунчане наочале, чија је вриједност према изјави раднице од око 600 КМ.
       Одмах по пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Брод, који увидом у видео надзор утврдили да су такође, та иста лица из трговине која се налази у склопу наведеног  тржног центра отуђила одређене козметичке производе, укупне вриједности око 90 КМ, након чега су се удаљила у непознатом правцу.  Оперативним радом на терену, полицијски службеници  дошли су до сазнања да се у везу са извршењем наведног кривичног дјела могу довети лица О.М. и М.Ш., оба из Бањалуке.
      Након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Добој ће бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Крађа“.
     Истог дана, Полицијској станици Брод, пријављено је да је у претходна три дана у Броду, из аутомата који се налази у склопу самоуслужне праонице аутомобила отуђен новац. Одмах по пријави су поступили полицијски службеници који су оперативним радом утврдили су да је наведено кривично дјело извршило лице Д.Ј. са подручја општине Брод, код кога је пронађен отуђени новац, те ће исти бити враћен оштећеном.
       Против лица Д.Ј. ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Тешка крађа“.