Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификована лица која су извршила два кривична дјела над вјерским објектима

| Приједор | Петак, 05. јул 2019.

Полицијски службеници Полицијске Нови Град, дана 04.07.2019. године, непосредно након пријаве, идентификовали су те лишили слободе лице иницијала Д.С. из Петриње, због постојања сумње да је у мјесту Рудице, општина Нови Град извршио кривично дјело „Тешка крађа“ над вјерским објектом Српске православне цркве.

Лице се сумњичи да је дана 03./04.07.2019. године, у времену од 17,00 до 06,50 часова насилно ушао у унутрашњост вјерског објекта одакле је отуђио одређен број црквених предмета. Код лица су пронађени и привремено одузети предмети који су отуђени из вјерског објекта.

Такође, у претходном периоду полицијски службеници Полицијске станице Приједор 2 у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске станице Козарац, идентификовали су и лишили слободе лице иницијала С.Д. из Приједора, због постојања сумње да је у мјесту Козарац, град Приједор извршио кривично дјело „Тешка крађа“ над објектом Српске православне цркве.

Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичено лице у току ноћи 20/21.06.2019. године, насилно ушло у унутрашњост вјерског објекта одакле је отуђио одређен износ новца и неколико црквених предмета. Код лица су пронађени и привремено одузети предмети који су отуђени из вјерског објекта.

Током предузимања мјера и радњи утврђено је да мотив није вјерска или национална нетрпељивост а након комплетирања и документовања предмета, против лица Д.С. и С.Д. Окружном јавном тужилаштву Приједор биће достављени извјештаји за кривично дјело „Тешка крађа“.