Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због напада на полицијског службеника

| Градишка | Петак, 05. јул 2019.

Полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 04.07.2019. године, идентификовали су и лишили слободе лице иницијала М.Ј. из Старе Градишке, Република Хрватска, због сумње да је извршило кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

Наиме, лице се сумњичи да је у угоститељском објекту у Улици Видовданска у Градишци вербално напало радницу угоститељског објекта, након чега је полицијски службеник који је непосредно уочио нарушавање јавног реда и мира, истом издао наређење да престане са нарушавањем, на шта се исти оглушио, те физички напао полицијског службеника, нанијевши му тјелене повреде у предјелу главе. Даљим предузимањем законом предвиђених мјера и радњи, утврђено је да се ради о лицу М.Ј. из Старе Градишке.

О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, достави извјештај против М.Ј. за кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

Лице ће у току дана бити предато у надлежност Министарства безбједности, Службе за послове са странцима, Теренски центар Бања Лука.

Кривичним закоником Републике Српске, за кривично дјело ,,Напад на службено лицеу вршењу службене дужности“, којом приликом је полицијски службеник задобио тјелесне повреде, предвиђена је казна затвора у трајању од шест мјесеци до пет година.

Полицијска управа Градишка осуђује сваки вид насилног понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.