Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Апел грађанима „Заштитимо имовину у вријеме годишњих одмора“

| Требиње | Петак, 05. јул 2019.

     Полицијска управа Требиње апелује на грађане да, имајући у виду да је почела сезона годишњих одмора, предузму одговарајуће мјере како би се заштитили од насилних упада у станове и крађе имовине.
     С обзиром да су љетни мјесеци већ наступили, вријеме када већина грађана одлази из својих домова, ради кориштења годишњег одмора и када се стварају услови за вршење провала у станове, желимо да скренемо пажњу да свако од вас, на одређен начин може да учествује у спрјечавању таквих активности криминогених лица.
     Неке од мјера које грађани могу предузети су: да обавјесте особу од повјерења (комшије, рођаке) да одлазе на годишњи одмор, како би та особа могла да  с времена на вријеме провјери да ли се неко непознат креће у близини; да све своје вриједности, накит, новац, предају некоме на чување; да не остављају ролетне скроз спуштене с обзиром да је то знак да је стан/кућа напуштена.
     Ово су само неки од савјета којих би се требали придржавати јер спрјечавање вршења кривичних дјела је одговорност свих, те уколико знате да су вам комшије одсутне а у њиховом стану/кући чујете изненадну буку, позовите полицију на бесплатан број телефона „122“ и на тај начин подигните бебједност у заједници.