Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Појачане контроле возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда“ на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Уторак, 09. јул 2019.

    С циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја, посебно безбједности возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда на подручју Полицијске управе Градишка, 06.07.2019. године, реализована је акција „Појачане контроле возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда“.
     У овој акцији контролисан је 21 возач мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда, од чега су 12 возача санкционисана због управљања без заштитне кациге, 4 возача санкционисана су због управљања без положене категорије А и подкатегорије А1, 3 возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда затечено је без регистрације, један возач затечен је да управља у саобраћају под утицајем алкохола, а евидентирано је и 11 осталих прејкршаја.
     Такође, у овој акцији конторолисано је и 12 осталих учесника у саобраћају, а укупно је издат 31 прекршајни налог.
     Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са циљем подизања свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.