Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађено отуђено возило идентификован осумњичени

| Бања Лука | Сриједа, 10. јул 2019.

     Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 09.07.2019. године, идентификовали су  и лишили слободе М.Г. из Бање Луке, осумњиченог да је 07.07.2019. године  током ноћи, са паркинг простора из Улице Мањачких устаника, Бања Лука, отуђио возило „Deawoo Lanos“.
     Након запримљене пријаве да је непознато лице отуђило возило „Deawoo Lanos, на основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи, возило је недуго затим пронађено у Улици од Змијања Рајка, Бања Лука, а даљим радом идентификован је осумњичени који је ставио возило у  погон помоћу кључа који се налазио у контакт брави и неовлаштено употријебио за вожњу.
     О свима сазнањима упознат је окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се предузму потребне мјере и радње на документовању кривичног дјела Оштећење и одузимање туђе ставри и да се против М.Г.у редовној процедури достави извјештај.
     Полицијска управа Бања Лука, апелује на грађане дапредузму одговарајуће мјере како би умањили ризик од ситуација у којима би криминогена лица, користећи непажњу и одсуство, отуђила или угорозила њихову имовину, да не остављају кључеве у возилима, без обзира колико кратко напуштају возило, јер потенцијални извршиоци и то прате и вјешто користе такве прилике за отуђење возила.