Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Не допустите лопову да љетује у вашем дому

| Бијељина | Сриједа, 10. јул 2019.

      С обзиром да  је  сезона годишњих одмора, апелујемо на грађане да приликом одласка на одморе заштите своју имовину, како њихов дом не би био мета потецијалног напада лопова.
Статистика говори да се највише провала у станове  догађа за време годишњег одмора и у дане викенда када нисте у кући или стану. У циљу пружања адекватније заштите, савјетујемо да грађани и сами предузму одређене мјере заштите. Овом приликом, нашим грађанима шаљемо пар савјета.
     Наиме, ако идете на годишњи одмор , о томе обавјестите своје комшије, како би обратили пажњу на вашу имовину док ви нисте ту. Ако сте у могућности, поред главне браве, на улазним вратима уградите и додатну, помоћну браву.
      Накит и новац повјерите на чување родбини  или ставите у сеф неке банке. Фотографишите накит и драгоцјености због препознавања и лашег проналаска.  Запишите серијске бројеве скупоцијених уређаја (техничке робе) и оружја.
      Не спуштајте ролетне на прозорима до краја, јер извршиоци кривичних дијела на штету имовине и  то прате. Ако примјете да су ролетне супуштене пар дана, одмах ће закључити  да у стану нема никог.
       Не остављајте поруке на друштевним мрежама и др.јавним мјестима, о свом одсуству обaвјестите само оне које је неопходно.
       Полицијска управа Бијељина апелује на грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине, као и да пријаве полицији кретања сумњивих и непознатих лица и возила, наручито у насељима и улицама гдје је очигледно мала фреквенција кретања лица и возила. 
      Сва сумњива дешавања и кретања непознатих лица пријавите на број 122 који је бесплатан, не морате се представљати позив може бити анониман.