Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Четрдесетједногодишњак у алкохолисаном стању вријеђао полицијске службенике и и оштетио службено возило

| Бања Лука | Понедељак, 22. јул 2019.

     Полицијски службеници надлежне полицијске станице Полицијске управе Бања Лука,  21.07.2019. године лишили су слободе М.В. због сумње да је извршио кривично дјело „Оштећење и одузимање туђе ствари“ и прекршај „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“.
     Наиме, током обављања редових послова и задатака, поменутог дана, око 19,30 часова,  у мјесту Стричићи, Бања Лука, током одржавања сабора, М.В. је у алкохолисаном стању пришао полицијским службеницима, вријеђао их, инсистирао да се удаље, а затим руком разбио предње вјетробранско стакло на службеном путничком аутомобилу „Peugeot“.
     О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, против М.В. достави извјештај за кривично дјело „Оштећење или одузимање туђе ствари“, а дежурни судија Основног суда Бања Лука, је саопштио да се лице прекршајно санкционише уручивањем прекршајног налога због почињеног прекршаја по Закону о јавном реду и миру (Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција).