Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Недуго након сазнања, лишен слободе осумњичени за противправно лишење слободе

| Бања Лука | Петак, 26. јул 2019.

     Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 25.07.2019. године око 00,30 часова идентификовали су, пронашли и лишили слободе М.С. из Бање Луке, осумњиченог да је извршио кривично дјело „Противправно лишење слободе“.
    Наиме, полицијски службеници су исте ноћи поступили по запримљеној пријави грађана да су уочили мушкарца који је насилно увукао дјевојку у путнички аутомобил “Passat“ у улици Ивана Косанчића, Бања Лука, те да се удаљио у непознатом правцу.
     Благовременом реакцијом полицијских службеника, недуго након запримљене пријаве, на паркинг простору у улици Бранка Поповића, Бања Лука, пронађен је путнички аутомобил и осумњичени је лишен слободе.
     Даљим радом утврђено је да је осумњичени био у емотивној вези са оштећеном, насилно је увукао у аутомобил, одузео јој мобилни телефон и новац са намјером да је примора да наставе емотивну везу.
      О свим околностима упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против осумњиченог за кривично дјело „Противправно лишење слободе“.