Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Недуго након извршених кривичних дјела идентификована осумњичена лица

| Источно Сарајево | Петак, 26. јул 2019.

        Полицијски службеници Полицијске станице Пале, Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево доставиће Извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица иницијала Р.Г. (1974) из Пала, због сумње да је починило кривична дјела „Изазивање опште опасности“ и „Оштећење и одузимање туђе ствари“ и лица иницијала П.К. (2001) из Пала, због сумње да је починило кривична дјела „Изазивање опште опасности“, „Оштећење и одузимање туђе ствари“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
       
Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Пале су оперативним радом на терену дошли до сазнања да је лице Р.Г., дана 24.07.2019. године око 03.10 часова употребом ватреног оружја нанијело тјелесне повреде лицу иницијала Б.М. за које се сумња да је, непосредно прије тога, оштетило пнеуматике путничког моторног возила марке „Peugeot“ модел „207“, а које је било паркирано на приватном посједу власништво Р.Г.
    
Такође, 25.07.2019. године у 09.00 часова, полицијски службеници су поступили по пријави Р.Г. да је активирана експлозивна направа на његовом посједу, а која је том приликом оштетила путничко моторно возило марке „Škoda“ тип „Oktavia“. Оперативним радом на терену, полицијски службеници су идентификовали и лишили слободе лице иницијала П.К. (2001) осумњичено да је починило наведено кривично дјело.
      
Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, настављају са предузимањем мјера и радњи из своје надлежности у циљу документовања описаних кривичних дјела.