Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Спречавање службеног лица у вршењу службене радње

| Добој | Понедељак, 29. јул 2019.

    Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, 27.07.2019. године, лишили су слободе лице Б.Б. из Добоја, због основа сумње да је извршило кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.
     Наведено лице је истог дана око 01, 40 часова, у улици Југ Богдана у Добоју контролисано у саобраћају, приликом чега је код истог уврђено присуство алкохола у организму од  1,85 g/kg те да је управљало путничким аутомобилом марке „VW Golf“ са неприпадајућим регистарским ознакама.       
    
Након што је лицу Б.Б. саопштено да ће бити лишено слободе, исто је одгурнуло полицијског службеника а потом се дало у бијег. Полицијски службеник након што је сустигао  лице Б.Б.,  исто му је задало ударац у предјелу грудног коша и нанијело тјелесне повреде, након чега је уз употребу физичке снаге и средстава за везивање лишено слободе.
      Повријеђеном полицијском службенику је указана љекарска помоћ у добојској болници.
       Над наведеним лицем је извршена криминалистичка обрада и против истог ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу.